Mijn naam is Ilja Mulder en samen met mijn Grote Poedel Bowie woon ik in Assen. Van jongs af aan heb ik een voorliefde voor dieren, met name voor honden. Deze voorliefde heeft me er toe gezet als vrijwilliger aan de slag te gaan bij een hulphondenorganisatie/-pension. Dankzij de werkzaamheden op dit bedrijf wist ik zeker dat ik later hondentrainer wilde worden.

Persoonlijk vind ik het erg belangrijk dat er naast praktijkervaring ook voldoende theoretische ervaring voorhanden is. Daarom heb ik de Kynologisch Instructeur Opleiding aan de Martin Gaus academie gevolgd en in 2016 met succes afgerond. Na deze opleiding wilde ik mij verder gaan specialiseren in het trainen van assistentiehonden en ben ik gestart met een opleiding tot Blindengeleidehondeninstructeur bij Honden & Bazen Coaching Marlia Oosterhof, welke ik in 2018 heb behaald.

Tijdens het trainen van assistentiehonden heeft de onderlinge band tussen mens en dier mij altijd geboeid. Ik vind het nog steeds erg bijzonder hoe goed honden ons aan kunnen voelen en hoe wij honden kunnen leren hier op in te spelen. Het is deze fascinatie geweest die er voor heeft gezorgd dat ik er mijn werk van heb gemaakt.

Na het behalen van mijn MBO Dierverzorging (niveau 4) diploma ben ik gaan werken voor Hond-Kat, een hulphondenschool die zich voornamelijk inzet om, door middel van teamtraining, honden op te leiden tot psychosociale hulphond. In dit werk heb ik wederom ervaren hoe waardevol een hond kan zijn.

Binnen Hond-Kat mag ik de teams die wonen in het Noorden van Nederland begeleiden. Samen gaan we aan de slag om hun puppy op te laten groeien tot een stabiele en sociale hulphond.

Naast mijn werk voor Hond-Kat ben ik allround werknemer bij Dierentehuis Ter Marse. Naast het schoonmaken van de dierverblijven, draag ik daar zorg voor de dagelijkse- en medische verzorging, training en (her)plaatsing van zowel honden als katten.

Bij beide werkgevers ben ik zowel veel voorlichting aan het geven aan mensen, als bezig met het ombuigen van probleemgedrag bij honden naar meer wenselijk gedrag. Ook hier komt dus mijn eerder genoemde fascinatie voor de relatie tussen mens en dier weer naar voren.

Ondanks deze mega leuke banen miste ik het 1-op-1 lesgeven aan particulieren over de opvoeding van hun huishond. En zo is Training en Coaching Ilja Mulder ontstaan! Ik hoop van harte dat ik u van dienst mag zijn en mochten er nog vragen zijn, mag u altijd vrijblijvend het contactformulier invullen.